Козметични маски с глицерин


Краят на зимата наближава, ще настъпи пролетта. Нека да поговорим за това как да лекуваме, подмладяваме и да придаваме красив и цветущ вид на кожата на лицето с помощта на най-простите средства – комбинацията от глицерин и витамин Е. Молекулата на глицерина привлича 10 молекули вода. Той образува влажен филм на повърхността на кожата и по този начин запълва порите, и лицето изглежда гладко и хидратирано. Глицеринът изглажда бръчките, като ги запълва с влага, а има и отлични антисептични свойства. Изглажда белезите, ако има такива, лекува акне, помага за премахване на замърсяване, инфекция и мазнини от кожата.
  

Глицеринът перфектно избелва и омекотява кожата. Витамин Е е отличен антиоксидант и съдейства за предотвратяване на стареенето на кожата. Тази комбинация често се използва в козметичната промишленост като основна съставка в продуктите за грижа на кожата против нейното стареене.


Както глицеринът, така и витамин Е са много достъпни компоненти. Те лесно могат да бъдат намерени във всяка аптека. Ако комбинираме тези два обикновени и евтини компонента ще получим уникално и не по-лошо, отколкото в скъпите салони лекарство, което ще ни помогне в борбата с много кожни проблеми. 
 Можете да използвате тези компоненти ежедневно или няколко пъти седмично. 

За лицето

 

Лесният начин е да смесвате глицерин и витамин Е в съотношение 1: 1. Нанесете върху лицето вечер 1 час преди лягане. Сместа се абсорбира от кожата незабавно, а ако има остатъци, можете да ги премахнете след час със салфетка или памучен тампон. Не е необходимо да я изплаквате.

 Може да бъде и още по-лесно 


Добавете витамин Е във шишенцето с глицерин. Ако имате проблемна кожа, използвайте глицерина като лосион. За да направите това, просто трябва да избършете кожата с него и ще видите как възпалението ще започне да преминава по-бързо, а кожата ще се насити с влага и ще изглежда много по-здрава. 

За ръцете 


Глицерин и витамин Е могат да се добавят към крема за ръце, така че да се отървете от раздразнения и възпаления по тях. Ще възстановите грубата кожа, а ръцете ви ще са меки и нежни. 
Ето какво трябва да направите: Добавете няколко капки глицерин и витамин Е към вашия обикновен крем за ръце и разбъркайте добре в ръката си. Масажирайте ръцете си и вижте какъв прекрасен резултат ще постигнете. 
Ако правите тази процедура вечер преди лягане, сутринта кожата на ръцете ви ще е много мека и овлажнена. 
Глицериновите маски са много ефективни и са подходящи за всякакъв тип кожа.
Pepa Tabakova

Публикуване на коментар

По-нова По-стара