Правилната възглавница

 



Много са съветите за избор на възглавница. Как да изберем правилната възглавница, така че да ни е удобно да спим и да се събуждаме сутрин без болки във врата.

Знаете ли, че първите възглавници са били използвани в Древен Египет? Те са служили само да не развалят изисканите прически. Така че само благородни хора са могли да си ги позволят. Египетските възглавници не са приличали на съвременните. Формата им е била на извита дъска.

Днес имаме огромен избор от всякакви възглавници. Както по съдържание, така и по форма. Тя може да е кръгла или квадратна. Като сърце или валяк.

Основното правило е да изберете възглавница по предназначение. Тя трябва да служи за поддържане на шийните прешлени. И най-добре е да се спрете на квадратната форма.

Дълго време възглавниците се пълнеха с пера или пух. Ако се грижите правилно за тях, те могат да ви служат дълго време. Такива пълнежи обаче не са подходящи за страдащите от алергии. И често в такъв пълнеж могат да се развият всякакви акари или други паразити.

Сега можете да изберете възглавници със синтетични пълнеж.

Натуралният латекс е модерен пълнеж. Поради неговата твърдост и еластичност, възглавницата се адаптира към формата на тялото и перфектно поддържа главата и шията.

Синтепонът е материал, който служи дълго време. Тези възглавници могат да се перат и сушат лесно. Въпреки това, той има недостатък -предизвиква силно изпотяване.

Комфорл е синтетичен пълнеж под формата на малки топчета и е антиалергичен материал.

Когато купувате възглавница, трябва да обърнете внимание на нейната височина.

 1. Ако сутрин усещате болка във врата или раменете, то възглавницата е твърде ниска за вас.

2. Ако поставяте ръката си под възглавницата по време на сън, тогава трябва да изберете по-висока.

3. Ако спите по-често на гръб, отколкото на едната страна, тогава възглавницата трябва да е по-ниска.

4. Ако имате широки рамене, възглавницата трябва да е по-висока.

Ние прекарваме почти една трета от целия си живот в сън и не бива да подхождаме несериозно на избора на възглавница.

Нека сънят ви да е удобен и здрав.

Pepa Tabakova

Публикуване на коментар

По-нова По-стара