Нанесете преди лягане, събудете се без бръчки

маска за лице срещу бръчки



Днес искам да споделя с вас едно невероятно, просто и прекрасно средство. Ако използвате това средство вечер, около три часа преди лягане върху лицето, както и върху зоната около очите, то на сутринта ще видите в огледалото по-гладко, тонизирано лице, с по-малко бръчки.

Компоненти 

 
За приготвянето му ще ви е необходими два компонента: течност и масло

Течност



  • Течността може да бъде обикновена вода. Също така можете да изберете минерална вода, без газирана, или мляко. Което харесвате и което подхожда по -добре на кожата ви. 
  • С течността направете запарка от любимите ви билки, например лайка или невен. За мазна кожа са подходящи живовляк, брезови листа, жълт кантарион.  
  • Билковата запарка е лесна за приготвяне. Както се прави чай. Една чаена лъжичка от избраната билка запарвате в половин чаша вряща вода, оставете под капак и почакайте да се запари. 
  • Млякото е идеално за тези от вас, които имат суха кожа. Но без значение какъв тип кожа имате, млякото е най -добро за зоната около очите.

Масло 

Вторият компонент, от който се нуждаете, е масло



Можете да използвате зехтин или бадемово масло. Те подхождат на абсолютно всеки тип кожа. Маслото от жожоба е идеално за зоната около очите. Това масло е чудесно и за суха кожа. Също така, можете да вземете сусамово масло - подходящо е за старееща кожата. Можете да вземете арганово масло или масло от пшенични зародиши. 
Като цяло използвайте маслото, което харесвате и което обичате. 

 Процес на приготвяне и прилагане


Взимете 1 чаена лъжичка от запарката, добавете в нея 5 капки от избраното масло, разбъркайте и с масажни или потупващи движения нанесете върху лицето и зоната около очите. 
Можете просто да излеете половин чаена лъжичка мляко в чиста длан, да капете 2 - 3 капки масло и внимателно да нанесете върху зоната около очите. 
Оставете да попие добре. 
Ако смятате, че има излишък, избършете със салфетка, но не е необходимо да изплаквате с вода. 

 
Такава грижа за кожата се извършва стриктно на курсове. Всеки курс продължава 10 дни и се повтаря два пъти годишно.


Да повторим: всеки ден, в продължение на 10 дни, вие вечер, три часа преди лягане, нанасяйте това средство върху лицето си. 

Добре е да изберете за тази домашна процедура един зимен и един летен месец. Тогава тази грижа за лицето осигурява отлична хидратация и подхранване на кожата, повдига и изглажда дори най -дълбоките бръчки много добре. 

Но с такива грижа не бива да се злоупотребява. През останалото време използвайте други, домашно приготвени маски или закупени маски, или серуми.

  

Тази грижа можете да използвате като спешно средство. Ако видите, че кожата ви е суха, в ужасно състояние и имате нужда от най - бързата помощ, тогава приложете това средство веднъж. На сутринта ще видите как кожата ви изглежда по-добре.

 
Тази статия има изключително информационен характер и не е препоръка към действие. Ако имате макар и малки съмнения направете консултация със специалист.
Pepa Tabakova

Публикуване на коментар

По-нова По-стара