Хранене праз зимата


Какво да готвим тази зима, за да не пълнеем?

Тайната на добрата фигура се крие в чинията. През лятото е много лесно в чинията да сложим прясна салата, малко лимон и зехтин и да сме спокойни, че не сме прекалили с калориите.

Какво обаче да сложим в чинията през зимата, когато единственото налично е туршия и кисело зеле.

Не, не сме обречени да надебелеем кротко докато чакаме да дойде пролетта. Има храни, които можете да включите в менюто си и през зимата, така че да не напълнеете чак толкова много.

Моркови

Само леко ги задушавайте, за да се смилат в стомаха ви по-лесно. Употребявайте ги колкото искате, от моркови никой не е надебелял.

Мандарини

Яжте колкото искате, защото това са прасковите на зимата. Богати са на витамини, за да не се разболявате, богати на влакнини, за да не пълнеете и са сладки, за да не ви се поиска да хапнете шоколад.

Грейпфрут

Тези плодове са с много витамини е и помага за разграждането на мазнините. Освен като изцеден сок, грейпфрут можете да го добавяте и към салати.

Ряпа - бяла, червена или черна

Чудесно средство за прочистване, богато на влакнини и витамин С. Настържете на фино ренде и подправете като салата.

Риба

Нека не приготвяме риба само на Никулден. Ако заместите половината месни ястия с рибни през зимата, в началото на пролетта ще се радвате на по-стройна фигура.

Батати

В тях има много калций и бета каротен. Съдържат и въглехидрати, но от „добрите“. Трябва да се готвят нарязани на парченца, а не като пюре, за да се възползвате от техните влакнини.

Праз лук

Спомага за храносмилането, но е добре да се яде само бялата му част. Можете да задушите и да поднесете като гарнитура към месо.

Червена леща

Не само че се готви по-бързо от другата леща, но и се усвоява по-добре от организма. 

Pepa Tabakova

Публикуване на коментар

По-нова По-стара