14-ти февруари, странен ден

14-ти февруари
Понякога сме объркани. В един ден се случват събития в доста странно съчетание. Такъв беше преди две години един 14-ти февруари. Ден на влюбените, ден на лозарите и любителите на виното, и ден на мъртвите, първата за годината голяма задушница.
Свети Валентин! Той ще бъде в събота ... о, аз обичам тези празници: цветя, кутии шоколадови бонбони, сърчица в картички. Всеки атом на въздуха се чувства романтика, навсякъде в този ден се усеща любов, която свързва сърцата на влюбените, като им помага да се намерят взаимно в този огромен свят.
На 14 февруари в България лозарите празнуват Трифон Зарезан. По традиция на този ден в България се подрязват лозята, за да има голяма реколта през есента. Ето защо в България този ден наричат Зарезан. Сега на празника на свети Трифон празнуват не само лозарите, но и собствениците на винени таверни.
През 2015 първата голяма за годината задушница, която винаги е в събота, е на 14 февруари. Ще цитирам Торнтън Уайлдар: „Съществува свят на живите и свят на мъртвите, а мостът между тях е любовта“. Върху гробовете на мъртвите се прелива вино.

Объркана съм!!!


За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

BGtop
Pepa Tabakova

Публикуване на коментар

По-нова По-стара