Вълшебна храна за растенията


Днес искам да ви дам „рецепта“ за магическо подхранване за всички растения, след което всичко расте много бързо. След такова подхранване растенията се чувстват отлично. Те са по-малко податливи на кореново гниене и това хранене може спокойно да се нарече дезинфектант. 
Смятам, че това „лекарство“ е напълно безопасно за растенията. Използвам го не само за стайните растения но и за тези в градината. 
 Искам да ви разкажа за любимия ми водороден прекис. Това е 3% водороден пероксид, който купувам от аптеката. Поливам и пръскам с водороден пероксид, както всички мои стайни растения, цъфтящи и декоративни, както и моята градина на прозореца, и разбира се го използвам в градината на двора през целия летен сезон. 
Много хора, с които споделих това хранене, бяха наистина доволни. И днес искам още веднъж да ви напомня, че за да се чувстват растенията чудесно на перваза на прозореца, можете безопасно да използвате водороден пероксид, известен като кислородна вода.

При поливането е необходимо да се спазват определени пропорции.

Смесвам 1-2 супени лъжици водороден пероксид 3 процента на 1 литър вода.


С този разтвор поливам растението на влажна почва. Не се препоръчва да се полива този разтвор на суха почва. Поливането с този разтвор на всеки 7-10 дни е напълно достатъчно. Също така, когато пресаждате растения като корен от целина или корен магданоз за по-добро оцеляване, това лекарство също е перфектно. Мисля, че работи не по-зле от всички видове помощни средства. 
Ако желаете, можете да напръскате растенията от спрей бутилката със същия разтвор. Честотата на употреба е една и съща - около 1 път на 7 дни. След такова вълшебно хранене с водороден прекис, растенията се променят направо пред очите ни. Растат с бясна скорост, цветовете им са ароматни. 
Вярвам, че този препарат е не само безвреден, но и много полезен. В това се убеждавах неведнъж през последните няколко години, от момента, в който започнах да използвам водороден пероксид за всичките си растения, както за стайните, така и за градинските.
Pepa Tabakova

Публикуване на коментар

По-нова По-стара