За балсама за коса


Когато моята приятелка свали шапката си, косата ѝ се разпиля по раменете. Като коприна И аз ахнах от възхищение 
 Тя, която винаги се оплакваше от своята мазна и лошо изглеждаща коса, вече имаше друга, дълга, лъскава, разкошна коса. 
Разговорихме се и тя ми разказа за своя домашно приготвен балсам за коса. Опитвала всички продаващи се в аптеката, дори много скъпи балсами за коса и накрая се отказала да купува. Защото си е направила сама балсам за косата си. От вода и ябълков оцет. 
Първо не ѝ било лесно да избере правилния шампоан, който не изсушава прекалено скалпа и не причинява пърхот. Но по същия начин започнала да търси и подходящия за нея балсам за коса. Изискванията ѝ към балсама за коса били високи - след баня косата трябва да се разресва лесно, да не се заплита, да е мека и едновременно с това лъскава. 
 Истината е, че много от козметичните продукти, които сме свикнали да купуваме от аптеката или магазина, имат достъпна алтернатива, приготвена у дома с естествени съставки, откриващи се във всяка кухня. 
Но дали е възможно да си приготвим балсам, чието качество да е достатъчно задоволително, че да ни накара да се откажем от скъпите алтернативи в лъскави опаковки? Не само, че е възможно, но е и много просто! Всичко, от което се нуждаем, е вода и ябълков оцет
 Натуралният ябълков оцет има магическото качество да запечатва косъма, като по този начин предотвратява дехидратацията. В допълнение към това той балансира pH-то на скалпа и косата, което освен, че прави косата ни да изглежда по-бляскава, я прави и по-здрава. 
 Една супена лъжица ябълков оцет, разтворена в една чаша вода, е достатъчна, за да се насладите на този резултат. Ако косата ви е прекалено суха, можете да добавите и малко зехтин към тази смес. 
 Не се безпокойте, косата ви няма да мирише на оцет, след като я измиете! Ако все пак се притеснявате или просто обичате един аромат, можете да прибавите и няколко капки от любимото етерично масло. 
 Използвайте този домашен балсам както обикновено, след като сте измили косата си с шампоан.
Pepa Tabakova

Публикуване на коментар

По-нова По-стара